Proiectul "Cristale de Iarnă"

Proiectul educațional ”Cristale de iarnă”  s-a născut din dorinţa de a însufleţi preşcolarilor și micilor  școlari dragostea pentru anotimpul de iarnă, de a păstra vie frumuseţea şi prospeţimea acestui anotimp.

În cadrul acestui proiect urmărim implicarea copiilor în activităţi ce au ca scop formarea de priceperi şi deprinderi, care să le dezvolte potenţialul creator şi simţul artistic,dar şi dobândirea de noi cunoştinţe în ceea ce priveşte activitățile,  tradiţiile, obiceiurile specifice acestui anotimp.

Iarna este anotimpul purităţii, cand natura şi sufletele oamenilor îmbracă o haină albă. Casele sunt acoperite cu un  alb imaculat, aratând ca niste turte dulci. Zăpada, jocurile copiilor, sporturile practicate în acest anotimp, magia sărbătorilor sunt nişte „cristale” care ne încălzesc în acest anotimp friguros.  Iarna este anotimpul care trezeşte deopotrivă, atât în sufletele copiilor cât și ale adulților emoții, bucurii.

Principalele obiective vizate de acest proiect sunt:

  • Cultivarea sensibilității artistice a preșcolarilor și a micilor școlari
  • Stimularea creativității prin desen, pictură, colaj
  • Consolidarea unor deprinderi, abilități practice și plastice, specifice nivelului de dezvoltare al preșcolarului/elevului
  • Stimularea colaborării şi schimbului de bune practici între şcoli si grădinite din judeţ şi din ţară;