Proiectul "Grădina din Grădiniță"

Prin proiectul „GRĂDINA DIN GRĂDINIȚĂ”, proiect care se află încă în derulare, ne-am propus să creștem calitatea curții noastre pentru a oferi preșcolarilor un spațiu nu doar cu rol recreațional, ci și educativ. . Regenerarea zonei verzi era o necesitate majoră și pentru îmbunătățirea calității aerului, pentru a combate poluarea fonică, cât și pentru a reconecta copiii și comunitatea cartierului nostru cu natura. Astfel că până în prezent s-au plantat, cu ajutorul preșcolarilor, a părinților și cadrelor didactice, peste 40 de arbori, peste 50 de pomi fructiferi cât și copăcei cu rolul de „gard viu”. Urmează să implementăm și dorința noastră în a avea și o grădină didactică de care se vor ocupa micuții grădinari. 

În 2022 dorim să continuăm acest vis în a face din curtea noastră un spațiu mulți-funcțional, un model de bune practici. Prin acest proiect dorim să venim și cu o abordare integrată în a combate schimbările climatice, ca răspuns la COP 26 și FIT FOR 55. România și-a luat angajamentul în a oferi un viitor mai bun copiilor noștri, noi ne alăturăm ca și cetățeni proactivi.

Grădina din grădiniță este un proiect realizat de Asociația Develop prin programul Start ONG, lansat de Kaufland Romania și implementat de Asociația Act for Tomorrow.